13η Αγωνιστική της Premier League

 13η Αγωνιστική 

15/12/2020

Γούλβς - Τσέλσι  2 - 1

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού έρχεται από ένα κόρνερ στο 20' με την κεφαλιά του Ζιρού και καταλήγει άουτ. Στο 21' έχουμε την πρώτη φάση για την Γούλβς με τον Μεντί να αποκρούει χαμηλά στην δεξιά του γωνία στέλνοντας την μπάλα κόρνερ από ένα σουτ του Νέτο. Στο 45' έχουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι στιγμής καθώς η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι της εστίας ρου Ρουί Πατρίσιο από την κεφαλιά του Ζουμά. Στο 49ο λεπτό έρχεται το γκολ για τους φιλοξενούμενους από μια σέντρα του Τσίλγουελ από τα αριστερά και με τον Ζιρού να σκοράρει λίγο έξω από την μικρή περιοχή. Χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μπολί να προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μεντί  από μια σέντρα στα αριστερά. Η Γούλβς ψάχνοντας την ισοφάριση την βρίσκει με την ατομική προσπάθεια του Ποντένσε, αφού η μπάλα κόντραρε πάνω στον Τζέιμς από το σουτ του. Η Τσέλσι προσπαθεί να βρει το γκολ της νίκης από ένα λάθος η γηπεδούχος ομάδα βγαίνει στην αντεπίθεση για να σκοράρει με ένα διαγώνιο σουτ του Νέτο στα τελευταία λεπτά το καθυστερήσεων.

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρόμιτς  1 - 1

Ο αγώνας ξεκινάει με την απόκρουση του Έντερσον χαμηλά στην αριστερή του γωνία στο 8' από το σουτ του Γράντ. Το γκολ για την γηπεδούχο ομάδα έρχεται στο 30'από τον Γκιντογκάν, έπειτα από την παράλληλη σέντρα του Στέρλινγκ. Η ισοφάριση για την φιλοξενούμενη ομάδα γίνεται ύστερα από ένα σουτ του Ατζάγι μέσα από την περιοχή στο 43'. Ύστερα από μια περιπετειώδης φάση ο Τζόνστον νικά τον Στέρλινγγ στο 57'.  Στο 86ο λεπτό ο Τζόνστον κάνει μια δύσκολη επέμβαση από την εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούιν. Όμως η μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα για την Σίτι έρχεται με μια  σέντρα του Ντε Μπρούιν να βρίσκει το Γκιντογκάνν και με μια επέμβαση ο Τζόνστον να σώζει την ομάδα του στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 93' ξανά με τον Γκιντογκάν στο κτύπημα φάουλ να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Το μάτς τελειώνει με την επέμβαση του Τζόνστον από την κεφαλιά του Στέρλινγκ.

16/12/2020

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον  1 - 1       

Οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ με τον Γουόλκοτ στο 18', ύστερα από την κάθετη μπαλιά στην του Τσε Άνταμς.  Στο 38' παραλίγο το αυτογκόλ από τον Μπέρτραντ, αλλά σώζει την ομάδα του ο Μακάρθι από την ενστικτώδη επέμβαση του. Στο δεύτερο ημίχρονο στο 52', έπειτα απο μια προσωπική ενέργεια του Σακά και από την πάσα του Ενκέτια στον Ομπαμεγιάνγκ αυτός σκοράρει με ένα υπέροχο τελείωμα δίνει στην ομάδα του το γκολ της ισοφάρισης. Όμως στο 62' έρχεται η φάση με τον Γκαμπριέλ να τα ανατρέψει όλα, ο οποίος δέχεται δεύτερη κίτρινη και στη συνεχεία κόκκινη. Στο 70' η Σαουθάμπτον χάνει τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα, όμως ο Ρέντμοντ βρίσκει δοκάρι. Η Άρσεναλ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά τον οριζόντιο δοκάρι είναι αυτο που σταματάει τον Χόλντινγκ από το να σκοράρει.


 

Φούλαμ - Μπράιτον  0 - 0

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα έρχεται στο 42' για την Φούλαμ με τον Σάντσεθ να αποκρούει το σουτ το Καβαλέρο. Στα επόμενα δύο λεπτά ο Μάρτς με μια σέντρα σουτ προσπαθεί να ξεγελάσει τον Αρεολά, αλλά εκείνος στέλνει την μπάλα κόρνερ. Στο 48' έχουμε ένα κόρνερ για την Μπράιτον το οποίο εκτελείται στο πρώτο δοκάρι με τον Ντάνκ να παίρνει την κεφαλιά και με διπλή ενέργεια είναι να προσπαθεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, αλλά ο Αρεολά μπλοκάρει. Στο 49' έρχεται το γκολ για τους φιλοξενούμενους με τον Λαλάνα, αλλά ακυρώνεται γιατί προηγήθηκε χέρι στην ίδια φάση. Οι φιλοξενούμενοι αγγίζουν το 0 - 1 από ένα κόρνερ με την κεφαλιά του Γουέμπστερ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 68ο λεπτό τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Σάντσεθ να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Λόφτους Τσίκ. Τέλος στο 84' η Φούλαμ προσπαθεί να κερδίσει τους τρείς βαθμούς, αλλά ο Σάντσεθ τους σταματά.


Λίντς - Νιούκασλ Γιουνάιτεντ  5 - 2

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα γίνεται με την Λίντς με τον Ντάρλοου να σώζει την ομάδα του από την κεφαλιά του Κούπερ. Η επόμενη φάση είναι για την φιλοξενούμενη ομάδα με τον Μεσλιέρ να αποκρούει χαμηλά στην αριστερή του γωνία στο σουτ Φρέιζερ. Στο 26' η Νιούκασλ ανοίγει το σκορ ύστερα από την σέντρα του Φρέιζερ στο δεύτερο δοκάρι με σκόρερ τον Χέντρικ. Η Λίντς ισοφαρίζει  μετά από την κεφαλιά του Ροντρίγκο που καταλήγει στο δοκάρι και στην συνέχει κατευθύνεται στον Μπάμφορντ για να ισοφαρίσει. Η γηπεδούχοι ξαναπαίρνουν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Ροντρίγκο έπειτα από την σέντρα ρου Χάρισον στο 61'. Στο 64' ο Μεσλιέρ αποτρέπει την Γουίλσον από το να ισοφαρίσει με μια εντυπωσιακή επέμβαση. Τελικά η Λίντς καταφέρνει να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Κλάρκ από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Φρέιζερ στο 65'. Σε έναν περιπετειώδη αγώνα η Λίντς ξαναπαίρνει προβάδισμα με μια σέντρα από τον Κλίχ  στο δεύτερο δοκάρι όπου εκεί βρίσκεται ο Ντάλας για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχει από μια αντεπίθεση της Λίντς  στο 85' ο Αλιόσκι σκοράρει δίνοντας ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για την ομάδα του. Τέλος στο 88' ο Χάρισον με μια υπέροχη ατομική προσπάθεια πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τέρμα κλειδώνοντας το τρίποντο για την ομάδα του.

Λίβερπουλ - Τότεναμ  2 - 1

Στο 11' χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Φιρμίνο να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία ο Γιορίς. Στο 26' η Λίβερπουλ ανοίγει το σκορ με τον Σαλάχ να σκοράρει αφού η μπάλα κόντραρε με τον Γιορίς να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Στο 33' έρχεται το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους με τον Σόν να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Άλισον και να τον νικά. Η Λίβερπουλ ψάχνει το γκολ που της ξαναδώσει το προβάδισμα με τον Φιρμίνο να εξαπολύει ένα σουτ με τον Γιορίς να τον σταματά στο 36'. Χαμένη ευκαιρία για τους Σπέρς να φέρουν τούμπα τον αγώνα με τον Μπέρχβαϊν να αστοχεί στο τετ-α-τετ του με τον Άλισον. Στην επόμενη φάση ο Άλισον κάνει μια λάθος πάσα και βρίσκεται εκτός εστίας με τον Κέιν να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Άλισον τον προλαβαίνει και παραχωρεί κόρνερ στο 50'. Στο 57' ο Σαλάχ με ένα μακρινό σουτ προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Γιορίς και εκείνος αποκρούει στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 63' τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μπέρχβαϊν στο τετ-α-τετ του με τον Άλισον να στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι συνεχίζοντας την προσπάθεια τους να πάρουν τους τρείς βαθμούς, στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μανέ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι τη εστίας του Γιορίς. Έπειτα από πολλές προσπάθειες η Λίβερπουλ καταφέρνει να πάρει τους τρείς βαθμούς με τον Φιρμίνο να σκοράρει από την εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπετσον στο 90'.

Λέστερ - Έβερτον  0 - 2

Σε αυτό τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Ριτσάρλισον με ένα καταπληκτικό τελείωμα από τον Βραζιλιάνο χαμηλά στην αριστερή γωνία του Σμάιχελ. Όμως στο 23' οι γηπεδούχοι ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης με την σέντρα του Τζάστιν να βρίσκει τον Βάρντι, ο οποίος στην συνέχεια με μια κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω στον Όλσεν. Η επόμενη φάση γίνεται ξανά με τον Τζάστιν από τα δεξιά να σεντράρει και να βρίσκει τον Ουντέρ, αλλά ο Όλσεν  είναι εκεί για να μπλοκάρει το σουτ του στο 38'. Στο 72' η Έβερτον σκοράρει με τον Χολγκέιτ σε μια φάση διαρκείας, μετά από την διπλή επέμβαση του Σμάιχελ.

Γουέστ Χάμ - Κρίσταλ Πάλας  1 - 1

Η Κρίσταλ Πάλας  στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης παίρνει το προβάδισμα με την κεφαλιά του Μπεντέκε από την σέντρα του Γουόρντ. Η γηπεδούχος ομάδα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μπόουεν, αλλά ο Γκουαίτα τον σταματά με μια δύσκολη επέμβαση στο 42'. Η ισοφάριση για αυτούς έρχεται στο 55' με ένα γυριστό ψαλιδάκι από τον Αγιέ. Στο 70ο λεπτό ο Μπεντέκε δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα και αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η Γουέστ Χάμ ήταν πολύ κοντά να γυρίσει το μάτς με ένα σουτ του Ντέκλαν Ράις να παιρνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκουαίτα.

17/12/2020

Άστον Βίλα - Μπέρνλεϊ  0 - 0

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα είναι στο 22ο λεπτό του αγώνα με τον Γόυντ να παίρνει μια κεφαλιά και να αποκρούει ο Μρτίνεζ. Στο 31' έχουμε μια χαμένη ευκαιρία από τους γηπεδούχους μετά από την σέντρα του Ελ Γκαζί να βρίσκει το Ελμοχαμαντί που δοκιμάζει ένα σουτ και μετά από πολλές κόντρες η μπάλα καταλήγει στο Λόουτον ο οποίος απομακρύνει πάνω στην γραμμή. Άτυχη η γηπεδούχος ομάδα με τον Ελ Γκαζί να πετυχαίνει το οριζόντιο δοκάρι από την εκτέλεση φάουλ στο 37'. Στο 44' η Άστον Βίλα πετυχαίνει και δεύτερο δοκάρι από την κεφαλιά του Χάουζ. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να επιτίθονται με το Ελ Γκαζί να σουτάρει μέσα από την μεγάλη αλλά ο Πόουπ μπλοκάρει.

Σέφιλντ Γουνάιτεντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  2 - 3

   

Η γηπεδούχος ομάδα προηγείται μόλις από το πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης με το λάθος του Χέντερσον να κάνει εύκολο το έργο του Μακγκόλντρικ. Στο 26' με μια μακρινή μπαλιά του Λίντελοφ βρίσκει τον Ράσφορντ ο οποίος κατεβάζει και εκτελεί τον Ράμσντεϊλ. Στο 33' η συνεργασία μεταξύ  Γάλλων Πογκμπά και Μαρσιάλ, ο τελευταίος σκοράρει και οδηγεί στην ανατροπή του αγώνα για τους κόκκινους διαβόλους. Στο 51ο έρχεται το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους από τον Ράσφορντ. Όμως στο 87' η γηπεδούχοι σκοράρουν με την κεφαλιά του Μακγκόλντρικ και κυνηγούν τον ένα βαθμό. Η Σέφιλντ είχε την δυνατότητα να ισοφαρίσει, αλλά ο Χέντερσον λέει όχι στο σουτ του Μουσέ.       







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

14η αγωνιστική της Premier league